SOS Dolfijn

Wij sponseren Stichting SOS dolfijn met onze sloepen.

SOS Dolfijn is een opvangcentrum voor bruinvissen en dolfijnen en komt in actie wanneer een dier gewond, ziek of verlaten op het strand terecht komt. Het doel is om de dieren op te vangen, te verzorgen en terug te brengen naar zee. Wat zeehondencrèche Lenie ’t Hart en Ecomare voor de zeehonden doen, doet SOS Dolfijn voor bruinvissen en dolfijnen.

Bekijk de SOS Dolfijn Nieuwsbrief

Dolfijnsloep in volle vaart tijdens Monumentendag Uithoorn

Afgelopen zaterdag zette Unicum Communicatie, het reclamebureau van Plus Yachts en Oranje Marine, haar deuren wijd open voor geïnteresseerde bezoekers van de Monumentendag. Ruim 200 bezoekers kwamen een kijkje nemen in het voormalige gemeentehuis aan de Amstel waar Unicum gehuisvest is. Aan de steiger achter het kantoor mocht de Dolfijnsloep natuurlijk niet ontbreken.

De prachtige sloep en het zonnetje maakten de boottocht op de Amstel tot een waar feestje. De hele dag door meldden zich bezoekers voor een kwartiertje ontspanning op het water. Eenmaal op het water, comfortabel in de kussens, kwamen de verhalen over Uithoorn en haar inwoners los. “Vraag er maar op los”, lachte Henny Drost aan het einde van de middag, “ik kan zo een boek over Uithoorn vol schrijven”.

Enthousiast en ontspannen kwamen de pleziervaarders weer aan wal. Met natuurlijk een flyer van de Dolfijnsloep in de hand. De Unicum-medewerkers danken Henny Drost voor zijn medewerking aan deze geslaagde dag en hopen dat zij binnenkort meer Dolfijnsloepen langs het pand zullen zien varen.

Introductie Sail Amsterdam 2010

Sail heeft de Dolfijnsloep een geweldige entourage geboden voor de introductie. Niet alleen trok de sloep de aandacht van vele sloepen-fans, ook de passagiers genoten volop van het comfort vanwaaruit zij de indrukwekkende tallships konden aanschouwen. Adembenemend en natuurlijk geweldig dat het zulk prachtig Hollands weer was.

Voor de passagiers van de sloep is het dubbel genieten; met een prachtig uitzicht vanaf een zeer comfortabele kajuit wanen ze zich in een schilderij van Willem Van de Velde met prachtige viermasters onder een onstuimige Hollandse wolkenlucht.

Ook de QR Code trekt veel aandacht. Geïnteresseerden varen dichtbij om met hun mobiele telefoon een foto te nemen van de code en zo op internet meer informatie over de Dolfijnsloep te vinden.

De Oranje Marine is geweldig gesitueerd, zo aan de Noordzijde van het IJ. Voor het gebouw (waar zeker 120 boten in rekken kunnen worden opgeslagen) ligt de Dolfijnsloep goed in het oog van de voorbijgaande schepen. Met een speciale heftruck worden de boten uit de rekken gehaald en in het water gelegd; binnen 5 minuten ligt de boot te water.

Video Sail Amsterdam 2010

QR-code is DNA van Dolfijn Sloep

Plus Yachts introduceren samen het gebruik van de QR-code in de nautische branche.

De QR-code, een unieke code die net als DNA onlosmakelijk verbonden is met de drager, maakt het via mobiel internet mogelijk om direct informatie op te vragen over een vaartuig. Zo vaart de Dolfijn Sloep tijdens SAIL Amsterdam met een QR-code op het voordek. Geinteresseerde bezoekers van Sail kunnen met behulp van hun mobiele telefoon alle specificaties over de sloep ter plekke oproepen. Uitleg over het gebruik van QR-codes en meer informatie vindt u op de speciale QR-code pagina van deze website.

Dolfijn Sloep vanaf vandaag te bewonderen bij Oranje Marine

Liefhebbers van nautische diamantjes hoeven niet te wachten tot de Dolfijn Sloep zich tijdens SAIL 2010 tussen de tall ships manifesteert. Dit luxe small ship is vandaag en morgen al te bewonderen bij Oranje Marine in Amsterdam Noord.

De koffie staat klaar voor wie in alle rust met de Dolfijn Sloep Classic wil kennismaken. Donderdag 19 augustus biedt de werf bovendien een prachtig uitzicht op de Sail-in Parade.

Plus Yachts en Oranjemarine introduceren custom-made Dolfijn sloep

Introductie Dolfijn Sloep met QR code tijdens SAIL AMSTERDAM 2010 Amsterdam, 12 augustus 2010 Tijdens Sail Amsterdam 2010 introduceren Plus Yachts en Oranjemarine een nieuwe Dolfijn sloep van 7.80 meter. De sloep biedt optimaal comfort en een stoer & verfijnd uiterlijk. De Dolfijn sloep is de eerste sloep voorzien van een QR Code waarmee informatie over de mogelijkheden van de sloep mobiel te verkrijgen is.

Custom-made sloep
De Dolfijn sloep (www.dolfijnsloep.nl – woensdag 18/8/10 life) is de eerste sloep die custom-made kan worden afgeleverd. De sloep is uitgerust met een Volvo Penta D1 30PK motor type 2011. Standaard is de sloep voorzien van een ipod aansluiting, zonnedek, ijskast, wasbakje en toilet. De koper bepaalt zelf van welke gemakken de sloep nog meer moet worden voorzien, binnen twee weken wordt de sloep op maat afgeleverd.

QR-Code
Voor het eerst in Nederland en Europa wordt een sloep voorzien van een QR Code. Met een mobiele telefoon met camera wordt de QR code gescand waarmee toegang wordt verkregen tot een website. Op de website is alle informatie over de sloep te vinden. De QR code zal tijdens Sail Amsterdam worden gevoerd op het voordek van de Dolfijn. Toeschouwers en geïnteresseerden kunnen met een foto de informatie over de sloep op hun mobiel binnenhalen.

Samenwerking
Op het terrein van Oranjemarine in Amsterdam Noord wordt handen en voeten gegeven aan de samenwerking tussen PlusYachts en Oranjemarine. Met een custom-made sloep worden verschillende opbouw-mogelijkheden gemonteerd voor een demonstratie tijdens Sail Amsterdam. “De boot biedt een geweldig comfort, zoals een wastafeltje, ijskast en toilet. Met een eenvoudige handeling is er een zonnedek samen te stellen. Op deze manier biedt de sloep aan het hele gezin comfort en luxe” aldus Henny Drost, directeur van PlusYachts.

Racking bij Oranjemarine
Oranjemarine is de eerste stalling voor boten waar de boten in rekken worden opgeslagen. In totaal kunnen hier 150 boten worden gestald, waarvan 120 in de rekken. Klanten van Oranjemarine kunnen wanneer ze willen de boten uit de rekken laten halen en varen; zomer en winter. De stalling in Amsterdam Noord is verwarmd en beveiligd. Directeur René Tjemkes: “Dit ‘racking’-systeem is in Amerika erg populair. Onze klanten zijn blij verrast dat ze ook op mooie dagen in de winter kunnen varen, we leggen de boot binnen 15 minuten in het water. De Dolfijn sloep past binnen onze visie van comfort, snelheid en gemak tijdens het varen. We zijn trots dat we dealer zijn van deze unieke boot.”