Plus Yachts en Oranjemarine introduceren custom-made Dolfijn sloep

Introductie Dolfijn Sloep met QR code tijdens SAIL AMSTERDAM 2010 Amsterdam, 12 augustus 2010 Tijdens Sail Amsterdam 2010 introduceren Plus Yachts en Oranjemarine een nieuwe Dolfijn sloep van 7.80 meter. De sloep biedt optimaal comfort en een stoer & verfijnd uiterlijk. De Dolfijn sloep is de eerste sloep voorzien van een QR Code waarmee informatie over de mogelijkheden van de sloep mobiel te verkrijgen is.

Custom-made sloep
De Dolfijn sloep (www.dolfijnsloep.nl – woensdag 18/8/10 life) is de eerste sloep die custom-made kan worden afgeleverd. De sloep is uitgerust met een Volvo Penta D1 30PK motor type 2011. Standaard is de sloep voorzien van een ipod aansluiting, zonnedek, ijskast, wasbakje en toilet. De koper bepaalt zelf van welke gemakken de sloep nog meer moet worden voorzien, binnen twee weken wordt de sloep op maat afgeleverd.

QR-Code
Voor het eerst in Nederland en Europa wordt een sloep voorzien van een QR Code. Met een mobiele telefoon met camera wordt de QR code gescand waarmee toegang wordt verkregen tot een website. Op de website is alle informatie over de sloep te vinden. De QR code zal tijdens Sail Amsterdam worden gevoerd op het voordek van de Dolfijn. Toeschouwers en geïnteresseerden kunnen met een foto de informatie over de sloep op hun mobiel binnenhalen.

Samenwerking
Op het terrein van Oranjemarine in Amsterdam Noord wordt handen en voeten gegeven aan de samenwerking tussen PlusYachts en Oranjemarine. Met een custom-made sloep worden verschillende opbouw-mogelijkheden gemonteerd voor een demonstratie tijdens Sail Amsterdam. “De boot biedt een geweldig comfort, zoals een wastafeltje, ijskast en toilet. Met een eenvoudige handeling is er een zonnedek samen te stellen. Op deze manier biedt de sloep aan het hele gezin comfort en luxe” aldus Henny Drost, directeur van PlusYachts.

Racking bij Oranjemarine
Oranjemarine is de eerste stalling voor boten waar de boten in rekken worden opgeslagen. In totaal kunnen hier 150 boten worden gestald, waarvan 120 in de rekken. Klanten van Oranjemarine kunnen wanneer ze willen de boten uit de rekken laten halen en varen; zomer en winter. De stalling in Amsterdam Noord is verwarmd en beveiligd. Directeur René Tjemkes: “Dit ‘racking’-systeem is in Amerika erg populair. Onze klanten zijn blij verrast dat ze ook op mooie dagen in de winter kunnen varen, we leggen de boot binnen 15 minuten in het water. De Dolfijn sloep past binnen onze visie van comfort, snelheid en gemak tijdens het varen. We zijn trots dat we dealer zijn van deze unieke boot.”