Introductie Sail Amsterdam 2010

Sail heeft de Dolfijnsloep een geweldige entourage geboden voor de introductie. Niet alleen trok de sloep de aandacht van vele sloepen-fans, ook de passagiers genoten volop van het comfort vanwaaruit zij de indrukwekkende tallships konden aanschouwen. Adembenemend en natuurlijk geweldig dat het zulk prachtig Hollands weer was.

Voor de passagiers van de sloep is het dubbel genieten; met een prachtig uitzicht vanaf een zeer comfortabele kajuit wanen ze zich in een schilderij van Willem Van de Velde met prachtige viermasters onder een onstuimige Hollandse wolkenlucht.

Ook de QR Code trekt veel aandacht. Geïnteresseerden varen dichtbij om met hun mobiele telefoon een foto te nemen van de code en zo op internet meer informatie over de Dolfijnsloep te vinden.

De Oranje Marine is geweldig gesitueerd, zo aan de Noordzijde van het IJ. Voor het gebouw (waar zeker 120 boten in rekken kunnen worden opgeslagen) ligt de Dolfijnsloep goed in het oog van de voorbijgaande schepen. Met een speciale heftruck worden de boten uit de rekken gehaald en in het water gelegd; binnen 5 minuten ligt de boot te water.

Video Sail Amsterdam 2010